כשהילדים יוצאים מהבית
הוצאת יסוד
ההספר מתאר את הקשיים, המכשולים הרגשיים והדילמות האופייניים לשלב זה במציאות הישראלית, עוזר לשני הצדדים להבין את תהליך היציאה מהבית, ומספק כלים ודרכי התמודדות אפשריים המבוססים על מודעות, שיקול דעת, דיאלוג, מחוייבות הדדית ונכונות להשקיע מאמץ.
המטרה הסופית היא עדכון היחסים: בניית מערכת יחסים חדשה – קשר בוגר ומעודכן שיאפשר עצמאות לצעירים תוך שמירה על יחסי אהבה, קרבה ומעורבות עם ההורים.
אל כתיבת הספר הגיעה חלי ברק בגלל בנה גיא בן ה-21, אותו גידלה כמעט לבדה מאז גיל הגן. לקראת סיום התיכון ובמיוחד לקראת הצבא היא התחילה להרגיש שהוא מתרחק לעצמאותו וצריך לעדכן את היחסים ביניהם. היא התחילה לשאול את עצמה שאלות שונות על יחסיה עמו והחלה להתעמק בנושא.
גיא היה מעורב בכתיבת הספר, ענה לשאלותיה הרבות, הביע את דעתו והפגיש אותה עם חבריו בני גילו. גם בן זוגה (לו נישאה רק לאחרונה), שהביא לנישואיהם בנות בגיל 18 ו-21, היה שותף פעיל בכתיבת הספר והביא עמו את נסיונו בהורות לילדים בוגרים.
חלי ברק, פסיכולוגית חינוכית מומחית, פסיכותרפיסטית לילדים והורים ואמו של גיא בן ה-21, מתבוננת בספר שלפנינו בתקופה משמעותית ביחסי הורים וילדיהם הבוגרים – היציאה מהבית. תקופה בה הצעירים עוזבים פיזית ונפשית את בית ההורים. מדובר בגילאים 18-30 לערך – מהצבא ועד שהצעירים בונים לעצמם חיים עצמאיים בנפרד מן ההורים.
לפניכם הפרק "כמה להתערב" באדיבות המחברת
הפרק "חופשי ומאושר? מחפשים כיוון אחרי הצבא" חדש !
הפרק "לו היינו רוטשילד" באתר המחברת
להזמנת הספר ביריד פסיכולוגיה עברית