מיהו מלך החיות / אשר וינשטיין
מִיהוּ מֶלֶךְ הַחַיּוֹת?
סיפור עלילה מחורז המתייחס ברמיזה ביקורתית מחויכת לסוגיית "מלך הכיתה" ו"מלכת הכיתה", עם פתיחת צוהר לעקרונות המוסר והשוויון בין כלל המשתתפים ב"משחק החברתי" הרב-תחומי, ובכלל זה בתפיסות חוכמת הרבים ("חוכמת ההמונים").
זהו ספרו הרביעי במניין של אשר וינשטיין, שנכתב במסגרת סדרת ספרי העלילה המכוונים למציאות דמוקרטית מכילה ותומכת, בקריצה גם אל עולם המבוגרים ובניסיון ליצירת מציאות חברתית, שמטרתה לתת הזדמנות שווה לכל חבר בקבוצה להפוך מילד תלותי למוביל חברתי!
את מי נכתיר ל"מלך" או ל"מלכה" של הכיתה? ובחברה?מי רואה את עצמו או את עצמה כמועמד ראוי לתפקיד המלך או המלכה? מהם מאפייניהם של מלך או מלכה "טובים"?.
היצירה "מיהו מלך החיות?", שנכתבה על ידי אשר וינשטייןואוּיְרָה על ידי נורית יוּבַל, מתמודדת עם סוגיה חשובה ביותר, שנוגעת לטיבם של יחסים בתוך קבוצת בני הגיל; בתוך קבוצת השווים.
היצירה מפיחה רוח חיים ברעיונות של מוסר ושוויוניוּת כמַנְחים קשרים בין ילדים ומבוגרים כאחת, ובזה מתקדמת צעד נוסף מעל ומעבר להאנשה של בעלי חיים.
טוב יעשו הורים ומחנכים שקוראים עם הילדים את הספר, אם יקשיבו להצעות הילדים מי ראוי להיות מלך, לאופן שבו רואים הילדים את האריה, הנשר והנחש מזה, ואת הפיל, הצב והשפן מזה.
חשוב לשמוע את דעתם של הילדים על הצעות הינשוף "להמליך" את המוסר והשוויון במקום את אחת החיות.ד"ר קלודי טל
פסיכולוגית התפתחותית
ראש תכנית תואר שני בחינוך לגיל הרך —
מכללת לוינסקי לחינוך
המחבר הוא משורר עברי ויזם חברתי,
זכה בעיטור "קסת הזהב" לשנת 2015 מטעם "אגודת הסופרים העברים במדינת ישראל".
ספריו הקודמים שראו אור:
בהוצאת "אוריון הוצאת ספרים": מחנכים את המפלצת (2018). נצחונו של חלזוני (2017). מחבקים את קיפודוני (2016). ממש וכאילו (2014). אני מרכז המעגל(2013). מי המפסיד?! (2011).
השדון של שרון — בהוצאת "גוונים" (1996). מה תרצה, בני, להיות — בהוצאת "תגא" (1978).