תגובות
פאיה ספיר29/8/2024
. שלום, רותי. איפה אני יכולה לקרוא את המאמר על הטבעות ידיים?
תודה
ספיר
ענת18/1/2024
. שלום,
לא ניתן להוריד את המאמר
רותי הרפז30/7/2023
. חנה יקרה לאיזה מאמר את מתכוונת?
חנה בלומנאו7/7/2023
. אשמח למאמר המל א
מיכל3/8/2022
. שלום רותי
כיצד אני כותבת ביבליוגרפיה בעבודת מחקר למאמר שלך?
רותי הרפז30/1/2014
בתשובה לשאלתך.
שירה מושקוביץ30/1/2014
איפה פורסם המאמר לראשונה.
מיה11/3/2013
מאמר נוסף של דר רותי הרפז.
אני.......!!!!!13/10/2008
חשוב מאוד. וואלה, נחמד
WWW.BEPOZA.CO.IL
רותי הרפז26/2/2008
פרסום המאמר. למיכל שלום
המאמר פורסם על ידי באתר פסיכולוגיה עברית במאי 2006 .
את יכולה לצטט את הכתובת המדויקת של האתר אם את נכנסת למקורות בסרגל העליון שמופיע באתר פסיכולוגיה עברית .
בנוסף המאמר נמצא גם באתר הגיל הרך.אני אנסה למצוא לך את הכתובת המדויקת.http://www.hebpsy.net/community.asp?id=74&article=764
בברכה והצלחה
מיכל26/2/2008
תאריך פרסום המאמר. שלום רותי, קראתי את המאמר שלך בנושא הטבעות ידיים.
המאמר מעניין מאד ומקיף. רציתי להשתמש בחלקים מתוכו לצורך עבודה שאני כותבת ואשמח לדעת איזו שנה לציין בציון המקור בבבליוגרפיה. תודה רבה. מיכל
שירי26/5/2007
ברצוני לקבל פרטים שלך ע"מ להשתתף בסדנא. לצערי לא מצאתי פרטים כיצד ליצור קשר,
ברצוני להתנסות בסדנא של הומור או להפגש בנושא.
אנא פרסמי דרך ליצירת קשר, אימייל טלפון וכו
רותי הרפז11/3/2007
תגובה לסטודנטית. בתגובה לשאלתך ,לא פירסמתי את המאמר בגורנלים המקצועיים.פירסמתי אותו לראשונה באתר פסיכולוגיה עברית (במקורות ) ובאתר הגיל הרך. לפרטים נוספים את יכולה לפנות אלי. בברכה רותי הרפז.
סטודנטית11/3/2007
בירור [ל"ת]. המאמר היה לי לעזר רב בפרק סקירת הספרות לעבודה שאני כותבת במסגרת לימודי תואר שני בעבודה סוציאלית בנושא צבעי ידיים. בשום מקום לא הצלחתי למצוא את פרטי הפרסום שלו. האם הוא פורסם, ואם כן אז איפה ומתי?
המון תודה
רותי הרפז11/1/2007
תגובה לחגית. לחגית
תודה על התגובה.
לגבי הקישור של התרפיה באמנות ל"חוויות העור":
אם קראת בעיון את המאמר שכתבתי , הענין העיקרי שבו מוסב לנושא הטבעות הידיים כחוויה מיוחדת במינה בה נתקלתי במשך השנים.
אני עסוקה בענין התופעה של הטבעות הידיים במיוחד זמן רב ולא העזתי לפרסם את הרעיונות בעבר עד שנתקלתי בספר של "האני עור "של אנזייה שמצוטט במאמר שלי . בכלל בכל מיני נושאים של מאמרים שאני קוראת בתרפיה באמנות "עולים נושאים" שאנשים שונים חושבים עליהם ומושפעים מהם אף על פי שלא היתה כוונה לקחת את הרעיון של מישהוא בכוונה .אנחנו שתינו באות הרי מאותה הכשרה וגישה יתכן והושפעתי גם ממך אך לצערי לא קראתי את המאמר שכתבת. יש עוד הרבה נושאים שעולים בהקשר של התרפיה באמנות שיתכן והושפעתי גם מאנשים אחרים.אם הייתי קוראת את המאמר שלך ומשתמשת בו הייתי כמובן מצטטת מקור וזכויות כפי שנהגתי לגבי שאר המקורות. מקווה להמשך דיון פורה אם תרצי בכוון.
בברכה רותי הרפז
חגית שאל שפילקה10/1/2007
מענין למצוא את הקשור של ה"עור " לתרפיה באומנות כרעיון שלך דווקא [ל"ת]. לרותי שלום רב
שמחתי לראות שאת מפתחת חומר תיאורטי על טיפול באומנות ושמחתי עוד יותר למצוא כי חלק מרעיונותי שלי מעטרים את שורות המאמר שלך על "חוויות העור" בתרפיה באומנות
הצטערתי רק שלא היה לך את האומץ להזכיר את מקורות החומר שפיתחת למרות שרבים יחד איתך שמעו את הרעיונות לראשונה מפי , או שקראו על חלק מהרעיונות מתוך דפי המאמר שנכתב בזמנו בענין .
אשמח לראות תיקונים בענין למען האתיקה המקצועית , והצדק ולמרות שבחרת לפרסם את מאמרך בתוך הגונגל האינטרנטי ואולי לא במקרה
בברכת הצלחה
חגית שאל
רותי הרפז1/6/2006
תגובה לצחי כהן. לצחי תודה רבה על התגובה.
כשהתחלתי לחשוב על "האני עור "בעקבות קריאת ספרו של דידיה אנזיה ,לא תיארתי לעצמי לאן יובילו אותי התובנות והמחשבות.היום נראה לי כי הנושא מאד מרתק ודורש חשיבה מעמיקה יותר.במסגרת המאמר לא רציתי להתפרש יותר מדי ,אך בהחלט אני שמחה לכל מידע או נקודת התייחסות. אני עסוקה כרגע בעריכת ווכתיבת מאמרים נוספים בנושא.לדוגמה מגע העור האימהי והאני עור האימהי.כפי שכולם יודעים רב התיאוריות מתיחסות לילד ולא לאם.בשנים האחרונות יש יותר חשיפה לתיאורטיקניות הפמינסטיות.יש גם אפשרות לבחון את יחסי האובייקט מנקודת המבט של אני עור ועוד.אתה מוזמן לכתוב אלי גם בד"א .
צחי כהן31/5/2006
תפקיד העור ביחסי אובייקט מבחינה פיזיקאלית. מאמר מרתק וכל הכבוד.
אני מעוניין להוסיף כי לעור תפקיד חשוב במבנה הפיזיקאלי של הסובייקט. כוונתי, כי הוא תוחם את "המחשבה" או את ה"יצוג" בעום ממשי ומציאותי רדוקטיבי המצוי באובייקט. כלומר, בשלבי ההתפתחות, לעור חשיבות מכרעת בהכלת הדחפים הבאים לידי בייצוגים בתוך המפגש בין עור הסובייקט לעור האם. אותו מגע, מעניק תחושת הכלה, ומספק לצד חום וחיבה, הכלה לכל ההיבטים המחשבתיים שלנו.
אם ניקל חדוגמה את פרויד, לאנרגיה הליבידינאלית יש גבולות באובייקט באמצעות המגע. גבולות המספקים תובנות של חוץ-פנים גוף וכן חוץ- פנים עולם וכן הבדלה בין דמיון-מציאות.
צחי
רותי הרפז31/5/2006
תגובה למיכל. למיכל תודה רבה.אני שוקלת לכתוב מאמרים נוספים כיוון שהמקצוע שלנו נתפס "כמקצוע" לא רציני ולא "מספיק" מבחינה טיפולית.יתכן וההתיחסות תהיה שונה עם חקיקת החוק שלנו-של התרפיות .
מיכל אבירם31/5/2006
תגובה. נהנתי לקרוא את המאמר הרציני ,המקצועי, המוסיף כבוד רב למקצוע שלנו- תרפיה באמנות.