שנינו לחוד – גירושים: השלכות ודרכי התמודדות / רחל לוי-שיף ועמירם רביב
בספר מובא המידע המחקרי הקיים והמעודכן בנושא הגירושים והשלכותיהם, ובתוך כך, הוא בא להציע איך לצמצם את השפעותיהם השליליות של הגירושים על כל בני המשפחה, הורים וילדים.
פרקי הספר מתייחסים למגוון סוגיות הקשורות לגירושים, סוגי משמורת, השפעות על גברים ונשים, השפעות קצרות טווח וארוכות טווח על ילדי גירושים, גירושים המלווים בקונפליקטים בעצימות גבוהה, קשיי קשר, סרבנות קשר וניכור הורי, גירושי להט"בים, גירושים במשפחות עם ילד עם צרכים מיוחדים, וגירושים בגיל המבוגר.
הספר כולל תובנות מעשיות וכמה רעיונות והצעות לדרכי התמודדות, לפעמים בנוסח של "עשה ואל תעשה". בסוף הספר מובאות כמה הנחיות שמטרתן העיקרית הפחתת ההשפעה השלילית של גירושי ההורים על "ילדי גירושים".
מטרת הספר לסייע לאלו הנמצאים בתהליכי גירושים ונתקלים בקשיים הרבים המלווים תהליכים אלו, או השוקלים גירושים, כדי שיוכלו להתמודד ביעילות עם הנסיבות המורכבות של תהליך הגרושים ולאחריו.
נוסח הכתיבה של הספר מותאם לציבור הקוראים הכללי, אבל מובא בו גם סיכום מרוכז של המידע בתחום לשימושם של בעלי תפקידים במקצועות בריאות הנפש, מטפלים, יועצים ומשפטנים.
המחברים הם פסיכולוגים
מובילים בתחומם:
רחל לוי-שיף היא פרופסור אמריטה במחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בר-אילן ובנוסף היא פסיכולוגית קלינית והתפתחותית בכירה. משלבת מחקר בנושאים הקשורים לגירושים עם הדרכה, ייעוץ וטיפול בתחום. הקימה את המגמה הקלינית של הילד באוניברסיטת בר אילן ומילאה תפקידים מקצועיים רבים, ביניהם יו"ר מועצת הפסיכולוגים במשרד הבריאות וראש אקדמי במכללת כנרת.
עמירם רביב הוא פסיכולוג חינוכי וקליני, פרופסור אמריטוס בביה"ס למדעי הפסיכולוגיה באוניברסיטת תל אביב. בעבר שימש כראש החוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת תל אביב וכדיקאן הפקולטה לפסיכולוגיה במרכז האקדמי למשפט ולעסקים. היה פסיכולוג ראשי בשפ"י במשרד החינוך. כתב וערך ספרי הדרכה וייעוץ פסיכולוגי בנושאים שונים.