להיות ראוי / אמיתי מגד
מה גורם לאנשים מסוימים להרגיש ראויים, ולאחרים לא?
מדוע ישנם ילדים שחושבים שהכול מגיע להם, וישנם אחרים שחושבים שלא מגיע להם דבר?
מה באמת משפיע על בנייה של תחושת ערך עצמי יציבה ובריאה?
הספר להיות ראוי מציע תשובה מפתיעה: אתיקה. תחושת ראויות בריאה יכולה להיבנות אך ורק כאשר נוהגים בילד באופן אתי ורק כאשר הוא, כמבוגר, נוהג באופן אתי עם אחרים.
הספר גדוש בתיאורי מקרה הלקוחים מתוך הקליניקה של המחבר, בעזרתם הוא מבקש להדגים בפשטות גישת טיפול מהפכנית ואפקטיבית – גישת הראויות - כך שעקרונותיה יהיו קלים ליישום עצמי כמו גם טיפולי.
הספר משמש כסוג של מסע פנימה. הוא נוגע ומטפל במגוון נושאים כגון: אינטימיות, יחסים זוגיים, אלימות במשפחה, בעיות התנהגות אצל ילדים, טראומה, מיניות, קריירה וייעוד, מתוך תפיסה של ראויות.
הספר עונה על שאלות כמו: מה מאפשר ומה מחבל בתחושת ה"ראויות"? כיצד דרישה נכונה מילדים לתרום, יוצרת אצלם תחושה בריאה של ראויות? כיצד מבוגרים יכולים להישאר קורבנות של תחושת ערך עצמי ירוד שנוצרה בעברם, או לבחור לקחת אחריות ולבנות בתוכם תחושת ראויות בריאה?
ולבסוף מציע הספר תפיסה אחרת של מוסריות. מוסריות שאינה נובעת מתוך החברה, הדת, התרבות או מה שאחרים אומרים, אלא כזו הנובעת מתוך קשב עמוק פנימה, לאמת הפנימית והאותנטית שלנו. קשב הנובע מתוך יצירה של קשר מחודש אל המצפון הפנימי.
בשטף סוחף, בשפה מקצועית ושאינה מתנשאת, באופן ראוי, מכבד, מעניין ומרגש - נכתב ספרו של אמתי מגד, להיות ראוי. הספר חשוב וראוי להיות בכל בית, קליניקה ומקום טיפולי. אני ממליצה עליו בחום ובהערכה רבה.
מיכל דליות