טיפול קוגנטיבי והפרעות חרדה הלכה ומעשה כרך ב' / קלארק, בק
ספר זה הוא גרסה עדכנית בעריכה חדשה לספרו פורץ הדרך של אהרון ט' בק על המודל הקוגניטיבי של הפרעות חרדה. זהו ספר לימודי ובה בעת גם מעשי ביותר. בספר משלבים המחברים את החשיבה בת זמננו ואת הנתונים האמפיריים על הטיפול בחרדה ומציעים הדרכה מפורטת לביצוע הערכה קוגניטיבית, המשגת מקרה, הבניה קוגניטיבית מחודשת והתערבות התנהגותית.
הם מספקים "מיני-מדריך" מבוסס ראיות לטיפול בחמש הפרעות החרדה השכיחות ביותר: הפרעת פאניקה, פוביה חברתית, הפרעת חרדה כללית, הפרעה טורדנית-כפייתית והפרעת דחק פוסט-טראומטית. כלים ידידותיים למשתמש כוללים תיאור חיוני של דוגמאות טיפוליות, "הנחיות קליניות" תמציתיות המחזקות את הנקודות המרכזיות בטקסט, ויותר משלושים טפסים ודפים למטופל שאותם יכול המטפל להדפיס לצורך שימוש בטיפול השוטף.
"המחברים מספקים לסטודנטים ולמטפלים כאחד את הבסיס התיאורטי האיתן החיוני להענקת טיפול אפקטיבי. הם מראים כיצד הקוגניציה מתקשרת עם מגוון גורמים אטיולוגיים נוספים בחרדה ולפיכך יכולה לשמש כיעד טיפולי חשוב ומועיל. פנינים נפלאות ומאלפות בצורת הנחיות קליניות מלוות כל נקודה תיאורטית. פרק מצוין על ההערכה כולל את כל טפסי הדירוג ההכרחיים הנחוצים להערכת מטופלים ולמעקב אחרי תוצאות הטיפול. טכניקות טיפוליות מתוארות לעומק. בהמשך הספר מוצגים פרקים חשובים עם התייחסות לכל הפרעה ספציפית. קריאת חובה"
-פיטר פ' רוי-ביירן, מרצה וסגן יו"ר המחלקה לפסיכיאטריה ומדעי ההתנהגות בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת וושינגטון במרכז הרפואי הארבורוויו.
דייויד א' קלארק הוא פרופסור לפסיכולוגיה באוניברסיטה של ניו ברונסוויק, קנדה
אהרון ט' בק הוא פרופסור אמריטוס במחלקה לפסיכיאטריה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת פנסילבניה.