תרפיית קבלה ומחויבות-תהליך ועבודה מעשית ליצירת שינוי קשוב/הייז,סטרוסאל,וילסון
מאז הפרסום הראשון של עבודה חשובה זו, תרפיית הקבלה והמחויבות (Acceptance and Commitment Therapy – ACT) הפכה לגישה נפוצה המסייעת לאנשים להשתנות. הספר מציג את קווי היסוד של גישת ACT כפי שנכתבו בידי הוגיה. המהדורה השנייה, המשקפת את ההתקדמות הרבה שחלה ביישומים קליניים, בבניית תיאוריות ובמחקר, אורגנה כך שתהיה ידידותית ונגישה יותר לקלינאי ותתמקד בראש וראשונה בטיפוח גמישות פסיכולוגית.
תרפיית הקבלה והמחויבות מבוססת על הרעיון שנוקשות פסיכולוגית היא גורם מרכזי לדיכאון, לחרדה ולצורות רבות אחרות של סבל. המחברים מתארים דרכים חדשניות ויעילות לטיפוח גמישות פסיכולוגית על ידי גילוי והתמקדות בשישה תהליכי מפתח: הפרדה קוגניטיבית, קבלה, קשיבות להווה, אימוץ פרספקטיבה, ערכים ופעילות מחויבת.
ספר מקיף זה מספק תובנות וכלים קליניים רבי ערך למגוון רחב של אנשי מקצועות בריאות הנפש, לרבות פסיכולוגים קליניים, פסיכיאטרים, עובדים סוציאליים ויועצים, וגם חוקרים בפסיכותרפיה ימצאו בו עניין. הוא נותן מענה לנישה ייחודית כספר לימוד בקורסים של פסיכותרפיה ברמה אקדמית.
מבוא למהדורה העברית: רן אלמוג
על המחברים
ד"ר סטיבן צ' הייז הוא פרופסור של קרן נבדה במחלקה לפסיכולוגיה של אוניברסיטת נבדה. הקריירה המקצועית שלו מתמקדת בניתוח מהותה של השפה והקוגניציה האנושית ויישומה לצורך הבנת הסבל האנושי והקלתו.
ד"ר קירק ד' סטרוסאל הוא פסיכולוג מטפל במרכז לרפואת משפחה ביאקימה, ושינגטון, שם הוא מקדם את השימוש בתרפיית קבלה ומחויבות ברפואה הכללית, בעיקר בקרב מטופלים מעוטי הכנסה או חסרי ביטוח רפואי.
ד"ר קלי ג' וילסון הוא פרופסור חבר לפסיכולוגיה באוניברסיטת מיסיסיפי, שם הוא גם מנהל המרכז לפסיכולוגיה קונטקסטואלית וקבוצת פיתוח הטיפול בתרפיית קבלה ומחויבות.