להפחיד את הפחד-מדריך לטיפול עצמי בחרדה/ד"ר ניר עישר ועפרה מירון ליכטר
עפ'י מחקרים, חמישית מאוכלוסיית ישראל (והעולם המערבי) סובלת מחרדות ומפחדים. חרדה מטיסה, חרדה פיגועים, חרדה ממעליות, חרדה מרופא שיניים, חרדה מהתחממות גלובלית, חרדה מג'וקים, חרדה מלענות לטלפון.הפרעות חרדה ודיכאון הם מחלה המיוחסת למילניום השלישי.
. למרות זאת, יש לה פתרון. איך מתמודדים כשהחרדה חונקת את הגרון? מה הפתרון לדאגות שמתרוצצות בראש כל היום (ולפעמים גם בלילה)? מה אפשר לעשות כשהחיים הופכים להיות מפחידים? כשאדם נמנע מלעשות את הדברים שהיה רוצה לעשות רק בגלל שהפחדים שולטים בך?
דוגמאות לחרדה לא חסרות. אחד המקרים שטופלו ושינו את חייה של אישה מהקצה אל הקצה : מטופלת אחרת סבלה מחרדה מחיידקים, ומפחד שתידבק במחלות. היא רחצה ידיים כל הזמן, לא נגעה בכלום, ולא יכלה ללכת לשירותים ציבוריים. כתצאה מכך היא לא הצליחה למצוא עבודה, (לא היה לה זמן!) והיא שקעה בדיכאון. עופרה מירון טיפלה בה לפי השיטה ההתנהגותית. נפגשה איתה במשך ארבעה שבועות כל יום, כל פעם שש שעות. היום האשה עובדת, נשואה, עם ילד.
לראשונה בישראל יוצא לאור ספר שהוא מדריך לטיפול עצמי בחרדה. הספר בנוי על הגישה ההתנהגותית, ומדריך כל אדם חרדתי איך להתגבר על החרדות ולהחזיר את השליטה לחייו. מדובר על שיטה בת שבעה שלבים, יש בו הדרכה מקצועית – צעד אחר צעד בדרך לפתרון אמיתי, יציב ומתמשך. אחד השלבים החשובים בטיפול בחרדה הוא תהליך "החשיפה" שבו האדם החרדתי נחשף שוב ושוב למושא הפחד שלו. התהליך הזה אמנם מעלה את רמת החרדה אך בסופו של דבר גורם לאדם החרדתי להצליח להתמודד מולה. אחד האלמנטים המכריעים הוא ה"ליווי" – הצורך בשיתוף, תמיכה, והבנה של בני משפחה שמלווים את האדם החרדתי בדרך לריפוי