יום הזיכרון הבין לאומי לשואה
לפיכך נברא אדם יחידי בעולם, ללמד שכל המאבד נפש אחת, מעלים עליו כאילו איבד עולם מלא; וכל המקיים נפש אחת, מעלים עליו כאילו קיים עולם מלא.
(מתוך המשנה במסכת סנהדרין)
ביום הזיכרון הבינלאומי לשואה מציינים את זכר היהודים שנספו בשואה. היום הזה מצוין בעולם בכל שנה ב-27 בינואר. תאריך זה נבחר משום שבו שוחרר מחנה ההשמדה אושוויץ על ידי הצבא האדום (הצבא הרוסי).
במדינות אחדות, כגון גרמניה ובריטניה, ציינו את היום הזה כיום הזיכרון לשואה עוד לפני החלטת האו"ם בשנת 2005 שקבעה אותו כיום הזיכרון הבינלאומי לשואה.
במסגרת יום זה מתבקשות המדינות החברות באו"ם לפתח תכניות לימוד בתחום זיכרון השואה ולדחות כל ניסיון להכחשת השואה, ומתבקשות לשמר ולהנציח את אתרי מחנות הריכוז וההשמדה, ולגנות תופעות של שנאת זרים ואלימות על רקע מוצא אתני או אמונה דתית.
יום הזיכרון הבינלאומי לשואה מצוין גם בישראל. נציגי ממשלת ישראל, שגרירים ודיפלומטים המכהנים בישראל מבקרים ב"יד ושם" ומניחים שם זרי פרחים. במקומות שונים בארץ אף נערכים טקסים לציון היום, בהם טקס הוקרה לחסידי אומות העולם .
ביום הזיכרון הבינלאומי הראשון לזכר השואה, התקיים מטס של חיל האוויר הישראלי מעל חורבות מחנה ההשמדה אושוויץ, וכאשר עברו מעל שרידי המשרפות, אמרו: "אנו, טייסי חיל האוויר הישראלי, בשמי מחנה הזוועות, קמנו מאפר מיליוני הקורבנות, נושאים את זעקתם האילמת, מצדיעים לגבורתם ומבטיחים להיות מגן לעם היהודי ולארצו ישראל.