כניסה כניסת חברים
חזרה לקהילהבית הספר הגבוה לפסיכולוגיה חינוכיתhttps://www.hebpsy.net/edupsy
 בית הספר הגבוה לפסיכולוגיה חינוכית הוא השלוחה ומרכז הלמידה במחוז ת"א של המדרשה הארצית ללימודים מתקדמים בפסיכולוגיה חינוכית, שפ"י. לבית הספר שני מסלולי למידה: בית הספר הגבוה לטרום מתמחים ולמתמח

בית הספר הגבוה לפסיכולוגיה חינוכית של שפ"ח ת"א יפו


רמת אבטחה: פתוח לכולם
חיפוש   
הודעה מקורית:
מאת:אבגדהתאריך:10/8/2015 12:12

נושא:

התייעצות לגבי קורסי הסבה
תוכן:שלום,
התקבלתי לאחרונה לעבודה בשפ"ח ואני נרשמת בימים אלה לקורסי ההסבה. אשמח להתייעץ עם מי שלמד את הקורסים לגבי סדר הלמידה המומלץ. המחשבה הראשונה שלי היתה ללמוד את פסיכודיאגנוסטיקה וטיפול בילדים ונוער, משום שזה נראה לי הרלוונטי ביותר לתפקיד, שאני מרגישה שאלו הדברים שהכי חסרים לי, וגם מסתדר עם הלו"ז.
לאחר שיחה עם עמיתים אני מבינה שאלו שני קורסים עמוסים וכן שיש ערך בלימוד פסיכותרפיה לאחר תקופת זמן מסוימת. וכן שיש ערך בלימוד פסיכופתולוגיה במקביל או רצוי לפני הקורס בטיפול.
אציין שהייתי שמחה שלא לקחת את עבודת הפסיכולוג במערכת בשנה זו, משום שאני מרגישה שיש לי רקע טוב למדי בהבנת תפקיד הפסיכולוג החינוכי (מהקשרים אחרים בעבודה ובלימודים) ומסקירת הסילבוס זה מרגיש לי כמשהו לעשות עליו V (עבורי ספציפית כמובן, לאור הרקע הקודם, לא באופן כללי),ואני חשה צורך לעשות התקדמות מקצועית משמעותית יותר עבורי השנה.
אפשרות נוספת היא לקחת את פסיכודיאגנוסטיקה ופסיכופתולוגיה, אך המשמעות היא להגיע לת"א אחת לשבוע, כשאחת לשבועיים זה יום ארוך. ואפשרות נוספת היא כאמור הפסיכולוג במערכת ופסיכודיאגנוסטיקה, שהמשמעות היא אחת לשבועיים נסיעה לת"א, אולם אז כאמור אני מרגישה "פספוס" מסוים בלמידה שלי השנה...

אם יש פה אנשים שלמדו בשנים האחרונות קורסים אלה, ויכולים לשתף בשיקוליהם לגבי סדר למידת הקורסים אשמח לשמוע.
מתחם פרסום: שים/י לב: זהו מתחם ציבורי, הדברים שתכתוב/י יהיו חשופים לכל.
מאת:
*נא להקליד את המילה : captcha בשדה הבא: (מנגנון זה נועד לחסום תגובות של תוכנות רובוטיות)
 
נושא:
תוכן ההודעה: