כניסת חברים
בית הספר הגבוה לפסיכולוגיה חינוכית
https://www.hebpsy.net/edupsy
בית הספר הגבוה לפסיכולוגיה חינוכית הוא השלוחה ומרכז הלמידה במחוז ת"א של המדרשה הארצית ללימודים מתקדמים בפסיכולוגיה חינוכית, שפ"י. לבית הספר שני מסלולי למידה: בית הספר הגבוה לטרום מתמחים ולמתמח
בית הספר הגבוה לפסיכולוגיה חינוכית של שפ"ח ת"א יפו
רמת אבטחה:
פתוח לכולם
הודעה מקורית:
מאת:
מה יהיה
תאריך:
3/11/2014 22:14
נושא:
משהו קטן ככה, לגבי התמחות ומומחיות...
תוכן:
תקופת ההתמחות בחינוכית היא ארוכה מאוד (מאוד). מעטים המצליחים לסיים את ההתמחות במהלך 4 השנים הנדרשות לכך (בשים לב שמי שלא למד במגמה קלינית או חינוכית חייב גם בשנת פרקטיקום בנוסף שלא נחשבת במנין שנות ההתמחות). רבים מושכים את ההתמחות לחמש, שש שנים או לא טורחים כלל לסיימה כי בפועל - עבודתם כמתמחים זהה לעבודת המומחה בשפ"ח ואילו הדרישות שיש לעמוד בהן לצורך מבחן ההתמחות הן בלתי נגמרות (בניגוד לתחומים אחרים, אגב, כמו רפואית או שיקומית, בהן אין דרישות כה נרחבות ומפורטות לצורך סיום ההתמחות).
לאחר שנתיים כמתמחה את יכולה לפתוח קליניקה פרטית כל עוד את מקבלת הדרכה וכמובן - אינך יכולה לחתום בעצמך עדיין על מסמכים אלא זקוקה גם לחתימת המדריך (למשל אבחונים). באופן עקרוני בפסיכולוגיה בכלל, מעטים הם אלו שפותחים קליניקה ונסמכים רק על מטופלייהם הפרטיים. על פי רב עובד הפסיכולוג במוסד ציבורי כלשהו (שפ"חים במקרה של חינוכיים) בחלקיות משרה ואת יתר זמנו עושה בקליניקה הפרטית. כך שזה לא באמת כל כך מהותי כמה מרוויח מומחה בשפח אלא כמה המתמחים מרוויחים... וכן, סביר להניח שמומחה לא מרוויח הרבה יותר מהם, אלא מכניס יותר ממטופליו הפרטיים כנראה.
מתחם פרסום:
שים/י לב: זהו מתחם ציבורי, הדברים שתכתוב/י יהיו חשופים לכל.
מאת:
*
נא להקליד את המילה :
בשדה הבא:
(מנגנון זה נועד לחסום תגובות של תוכנות רובוטיות)
נושא:
תוכן ההודעה: